Valeriu Munteanu: Argumentele lui Nicolae Timofti nu sunt suficiente

Argumentele aduse de președintele Nicolae Timofti care nu a promulgat legea privind castrarea chimică a pedofililor nu sunt suficiente, consideră autorul proiectului, deputatul liberal Valeriu Munteanu.
El susține că această lege este foarte importantă pentru Republica Moldova şi ea nu poate fi subiectul niciunei cedări. Valeriu Munteanu a declarat pentru Info-prim că va solicita Parlamentului să-și reconfirme votul pentru această iniţiativă.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, legea ar contrazice tratatele internaţionale la care a aderat Republica Moldova.

Acestea interzic aplicarea torturii şi a altor forme de tratament inuman şi degradant. Totodată legea  vine în contradicție directă și cu prevederile articolului 24 din Constituția Republicii Moldova și ale Convenției pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, potrivit cărora nimeni nu poate fi supus torturii, nici
unor pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante, se mai arată în comunicat. Iniţiativa legislativă, propusă de liberali, a fost adoptată de Parlament în luna martie.

După ce presedintele Timofti a refuzat sa promulge legea, Parlamentul este obligat să o re-examineze. Daca deputații o vor adopta, din nou, fără modificări, șeful statului va fi obligat să o promulge.

Radio Chisinau

Scrie un comentariu: