Veşti proaste pentru avocaţi, judecători şi procurori

Deputaţii liberali propun modificarea modului de organizare a examenelor de admitere la stagiu şi de calificare a avocaţilor, judecătorilor şi procurorilor. PL-ul a înregistrat în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Potrivit iniţiativei legislative, întregul proces de desfăşurare a examenelor de admitere la stagiu şi de calificare a avocaţilor, judecătorilor şi procurorilor urmează a fi înregistrat şi transmis on-line, atât în cazul probelor scrise de examen, cât şi a celor orale, iar materialele video să fie arhivate, cu posibilitatea eliberării copiilor, la solicitare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În cazul procurorilor şi judecătorilor, concursul de admitere se va transmite on-line şi se va arhiva pe pagina de Internet a Institului Naţional al Justiţiei.

Autorii, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Ion Hadârcă şi Mihai Ghimpu,  consideră că respectivul proiect de lege va asigura transparenţă în activitatea Comisiei de licenţiere a profesiei de avocat şi a Comisiei pentru examenele de admitere la Institutul Naţional al Justiţiei.

“Iniţiativa legislativă asigură şanse egale şi de tratament tuturor persoanelor care intenţionează să practice profesiile de avocat, judecător şi procuror”, se menţionează în nota informativă a proiectului de lege înregistrat de PL.

Union.md, 10 iulie 2012

Scrie un comentariu: