Munteanu consideră că lui Vicol îi este mai bine în arest decât la libertate

Nicolae Vicol, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), ar trebui să se bucure de răgazul oferit odată cu arestarea sa.

La această concluzie a ajuns deputatul PL, Valeriu Munteanu, care urmare a audierii copiilor interceptărilor convorbirilor telefonice care se pretinde că ar fi purtate între șeful de la FISC și mai mulți demnitari de stat precum prim-ministrul Vlad Filat, liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț, ministrul de Interne Dorin Recean, președintele CEC Iurie Ciocan și alții.

„Eu am rămas șocat. Eu cred că șeful Inspectoratului Fiscal este bucuros că stă acum închis. După așa presiune făcută asupra lui, omul cred că zice: „Țineți-mă vreo două luni acolo măcar să mă odihnesc”. Eu mă mir că el nu a intrat în comă după cum ăștia își bat joc”, a declarat liberalul în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

Valeriu Munteanu se întreabă ce fel de țară democratică este Moldova dacă un ministru de Interne spune că „eu o să-l dau pe cineva cu capul de asfalt” sau când prim-ministrul spune: „Închide-i conturile!” sau „Pune-i 20 de mii de lei amendă”. Potrivit lui, „asta-i încălcare flagrantă de lege”. „Vreau să văd după interceptările făcute publice câte persoane o să aiba curajul să-și dea demisia. Dacă nu sunt veridice, să demonstreze”, a conchis el.

Unimedia, 20 februarie 2013

Scrie un comentariu: