Corina Fusu şi Valeriu Munteanu au primit premiul „Politicianul anului 2012”

Încă două premii din cele zece acordate anual de TRIBUNA la categoria „Politicianul anului” şi-au „găsit” posesorii. Aceştia sînt deputaţii liberali Corina Fusu şi Valeriu Munteanu. Pe lîngă cele două tribuni primite, ei s-au ales şi cu cîte o sticlă de vin TRIBUNA, produsă la comandă specială de SA „CRICOVA”, dar şi cu cîte o carte aleasă special pentru ei de membrii grupului pe facebook „CITESC deci sunt SEXY”.       

Ambii politicieni s-au declarat plăcut surprinși de premii. Corina Fusu a menționat că premiul este perfect înainte de sărbători, iar cartea este extraordinară, avînd în vedere că îi place să citească.

Valeriu Munteanu, de asemenea, s-a declarat impresionat de premiu, dar în special de cartea primită. El a spus că va face schimb de cărţi cu Corina Fusu. Cît despre vinul TRIBUNA, deputatul a spus că nu s-a gîndit niciodată că poate primi așa ceva.

Grupul „CITESC deci sunt SEXY” a ales pentru Corina Fusu cartea „Muzeul Inocenței” de Orhan Pamuk. „Cînd a scris „Muzeul inocenței”, Orhan Pamuk a exprimat dorinţa oricărei femei: aceea de a stăpîni memoria fiinţelor iubite, de a-şi imprima fiecare ipostază în amintirile celui care-i va da iluzia nemuririi. Muzeul inocenței este o galerie alcătuită din rămăşiţele unor trăiri care nu au voie să existe în afara acestui spaţiu. Aici, senzaţiile, plăcerea şi emoţiile se pot dezveli în stare pură, fara criticele moraliştilor şi fără a păstra dârele unor remuşcări stârnite de vizitatorii nepoftiţi. Este recomandată unor persoane sensibile, cu simț al frumosului și al iubirii, care poate fi parte a istoriei de dragoste redată de către autor”, menţioneazămembrii grupului care au participat la alegerea cărţii.

Lui Valeriu Munteanu i-a revenit cartea „Portretul lui Dorian Grey” de Oscar Wilde. „Conflictul major al romanului este construit în jurul lui Dorian Gray: promisiunea sufletului acestuia în schimbul tinereții veșnice și încercarea lui de a se împăca cu propria conștiință reflectată în portretul său. În momentul unui acces de furie, Dorian spune că și-ar vinde sufletul, numai ca portretul să îmbătrînească în locul lui. Romanul este o invitație de a medita asupra condiției artistului care pendulează între cele două lumi ale sale: cea obiectivă (societatea) și cea subiectivă (a sa)”, menţionează membrii grupului „CITESC deci sunt SEXY”.

Kristina Gurez, Tribuna.md, 17 decembrie 2012

Scrie un comentariu: