Archive | December, 2012

Deputatul cu trei fete. Uite cat de dragute si amuzante sunt fiicele lui Valeriu Munteanu – VIDEO

Craciunul este cea mai importanta si asteptata sarbatoare din an. In ajun, membrii familiei Munteanu si-au lasat treburile si au imbracat frumoasa lor casa in straie de sarbatoare. (more…)

Citeşte mai departe →

Lupu își schimbă partidul, dar năravul ba

Cineva s-a răzgândit, din nou! — preşedintele Parlamentului consideră că, „din punct de vedere științific”, Calendarul Gregorian poate fi neglijat, pentru că prevede anumite repere de timp, stabilite în cadrul unor „materii umaniste”, care implică un „anumit grad de imparțialitate”. (more…)

Citeşte mai departe →

Munteanu VS Streleț! Contractul de muncă al șefului TUTUN-CTC naște dispute în Parlament

Replici aprinse astăzi, 21 decembrie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Conducătorii întreprinderilor de stat vor primi la concediere compensații în mărime de trei salarii medii lunare ale sale. În acest sens a fost votat în prima lectură un proiect de lege pentru modificarea Codului Muncii, transmite UNIMEDIA. (more…)

Citeşte mai departe →

Corina Fusu şi Valeriu Munteanu au primit premiul „Politicianul anului 2012”

Încă două premii din cele zece acordate anual de TRIBUNA la categoria „Politicianul anului” şi-au „găsit” posesorii. Aceştia sînt deputaţii liberali Corina Fusu şi Valeriu Munteanu. Pe lîngă cele două tribuni primite, ei s-au ales şi cu cîte o sticlă de vin TRIBUNA, produsă la comandă specială de SA „CRICOVA”, dar şi cu cîte o […]

Citeşte mai departe →

Şefii întreprinderilor statului nu vor mai putea primi prime exagerate la concediere

Directorii întreprinderilor de stat şi cei ai societăţilor pe acţiuni cu capital majoritar de stat vor putea beneficia la concediere de o primă în mărime de cel mult trei salarii. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi de Parlament în prima lectură. (more…)

Citeşte mai departe →

Deputații s-au certat din cauza Crăciunului pe stil nou

Ziua de 25 decembrie, când este sărbătorit Crăciunul pe stil nou, a servit motiv de ceartă astăzi la ședința Parlamentului. Deputatul PL, Valeriu Munteanu, a cerut includerea pe ordinea de zi a ședinței de mâine un proiect de hotărâre prin care 25 decembrie să fie inclusă în lista sărbătorilor naționale. (more…)

Citeşte mai departe →

Lege pentru modificarea unor acte legislative (Crăciunul şi pe 25 decembrie)

proiect PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA LEGE privind modificarea şi completarea unor acte legislative Parlamentul adoptă prezenta lege organică. Art. I. — Punctul 2 din Hotărîrea Parlamentului nr. 433-XII din 26 decembrie 1990 cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, cu modificările ulterioare, se completează, în ordine cronologică, cu poziţia: […]

Citeşte mai departe →

O revoluție furată de Imperiu

Nu voi exagera cu nimic dacă voi zice că, Târgoviște, prima capitală a Țării Românești, îmi este cea de-a doua baștină, una de suflet, de maturitate și demnitate, fiind nu doar orașul unde am făcut facultatea de Drept, ci și locul unde am întâlnit-o pe Victoria, soția mea, ambii fiind studenți la Universitatea „Valahia”. (more…)

Citeşte mai departe →

Examenele avocaţilor, procurorilor şi judecătorilor ar putea fi transmise online

Examenele de admitere şi calificare a avocaţilor, procurorilor şi judecătorilor vor fi filmate şi transmise online. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură, în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului. Iniţiativa legislativă are drept scop asigurarea transparenţei în activitatea comisiei de licenţiere a profesiei şi excluderea actelor de corupţie şi trafic de influenţă din […]

Citeşte mai departe →

Luare de cuvânt la proiectul Legii poliţiei

Stimaţi colegi! Proiectul cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului este unul mult-aşteptat, având în vedere că legea în vigoare, una incompletă şi intens modificată, a fost adoptată încă înainte de declararea independenţei Republicii Moldova. Multe dintre prevederile contradictorii ale acestui proiect au fost deja discutate, aşa că mă voi referi în continuare doar […]

Citeşte mai departe →