Vadim Krasnoselski călăreşte Binomul Plahotniuc—Dodon

Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski la Tighina, onorează memoria cazacilor şi elementelor criminale eliberate din puşcăriile ruseşti pentru a omorî moldoveni pe malurile Nistrului în 1992

Aflat la o conferinţă la Moscova,  liderul separatist Vadim Krasnoselski, a mai găsit încă o dată ocazia de a sfida Republica Moldova. Acest individ, pripăşit pe malurile Nistrului după ce s-a născut în Transbaikalia, la graniţa dintre Mongolia şi China, pretinde că el este „adevăratul preşedinte al moldovenilor”. De ce pretinde asta? „Fiindcă noi am păstrat etnia moldovenească, cultura moldovenească, grafia moldovenească (chirilică) şi tradiţiile moldoveneşti”, a mai adăugat acelaşi Krasnoselski. Separatistul a mai avut obrăznicia să critice denumirea limbii române şi studierea în învăţământ a „Istoriei Românilor” în loc de „Istoria Moldovei”, să acuze unioniștii şi să propună organizarea unui referendum în Republica Moldova privind denumirea limbii şi a studiului istoriei.

Contrabanda „duty free” ajută la reintegrarea Republicii sau la îngrăşarea conturilor Binomului?

Buriat-mongolul Krasnoselski, care se pretinde „adevăratul preşedinte al moldovenilor”, îşi permite asemenea lucruri doar prin complicitatea Binomului Plahotniuc–Dodon, care a cedat tot ce a vrut Krasnoselski, mai ales elemente de suveranitate ale Republicii Moldova, cum ar fi emiterea de diplome de către Tiraspol recunoscute de Republica Moldova sau de plăcuţe de înmatriculare pentru autoturisme. Binomul Plahotniuc–Dodon face pe plac bandiţilor controlaţi de KGB din rmn pentru că au afaceri împreună, de la jefuirea consumatorilor de energie electrică din Republica Moldova, prin comisioanele încasate de la importul de energie intermediat de o firmă offshore şi până la banditeasca afacere a magazinelor duty-free din regiunea transnistreană.

În cercul roşu este satul Dauria, baştina lui Krasnoselski, unde îşi are locul şi Igor Dodon

Amintesc faptul că, printr-o modificare banditească efectuată pe vremea „Monstruoasei Coaliţii”  a legislaţiei fiscale, regimul Plahotniuc a permis înfiinţarea de magazine „duty free”, cu marfă scutită de taxe vamale, acciz şi TVA pe teritoriul controlat de separatişti, la punctele de control cu Ucraina. Aceasta este o măsură demnă de o republică bananieră pentru că se deschid aceste magazine pe un teritoriu care nu este controlat de autorităţile de la Chişinău şi singurul scop al acestei măsuri este legalizarea contrabandei. Partidul Liberal s-a opus şi măsura a fost suspendată pe durata prezenţei noastre la guvernare. După ce PL a părăsit guvernarea, prevederea banditească a regimului Plahotniuc a fost reintrodusă în legislaţie, cu explicaţia neruşinată că magazinele „duty free” vor fi provizorii, doar până la… aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană!!!

Irina Vlah în Consiliul Suprem de Securitate. Pe când şi Vadim Krasnoselski?

Igor Dodon, cu aprobarea tacită a lui Plahotniuc, a numit-o pe Irina Vlah în Consiliul Suprem de Securitate – CSS, pentru a apăra integritatea, securitatea şi suveranitatea naţională a Republicii Moldova. Pe când şi Vadim Krasnoselski în CSS?

Din declaraţiile obraznice ale lui Krasnoselski tragem concluziile ce se impun. Anume că Dodon şi Krasnoselski sunt fraţi gemeni, iar discursul sovietic privind „Istoria Moldovei”, limba „moldovenească”, grafia chirilică, ura faţă de tot ce este românesc, disimulată sub opoziţia faţă de unionism este comun pentru ambii frăţiori.

Aici mai amintesc faptul că pentru a avea cvorum la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate din 7 martie 2018, Dodon a numit-o pe guvernatoarea UTA Găgăuză Irina Vlah ca membru al CSS prin decret prezidenţial. Dacă tot a numit-o pe Vlah, ne aşteptăm ca Dodon să-l numească în CSS şi pe Krasnoselski, liderul celeilalte regiuni separatiste, pentru ca acesta să nu se simtă discriminat.

Mâna Moscovei. Dodon este complicele  bandiţilor care au furat miliardul

Numirea doamnei Irina Vlah a fost făcută cu acordul lui Plahotniuc, iar şedinţa Consiliului Suprem de Securitate din 7 martie 2018 a fost un teatru ieftin, bulevardier. Vlad Plahotniuc a cerut oamenilor săi (premier, speaker etc) să boicoteze şedinţa CSS, chipurile opunându-se acesteia. Boicotul a fost o înşelătorie de-a lui Plahotniuc, pentru că Dodon oricum a făcut cvorumul prin numirea cu decret prezidenţial în CSS a consilierilor săi şi a Irinei Vlah. La şedinţa CSS, Dodon a avut voie de la Plahotniuc să condamne declaraţiile de Unire cu România a primăriilor din Repubica Moldova, pentru a face pe plac stăpânilor săi de la Moscova. Pentru a întoarce serviciul lui Plahotniuc, care prin „boicot”  l-a lăsat  să facă ce vrea a şedinţă,  Dodon i-a lustruit pe autorii furtului miliardului. Pentru a-i minţi pe moldoveni cu furtul miliardului, Dodon a anunţat că la şedinţa CSS se va discuta raportul Kroll 2. Iată ce declara Dodon după şedinţa CSS, declaraţii reluate de televiziuni:

„Am fost informați că în jur de un miliard de lei au fost recuperate. Informația referitor la sechestre, active pe bilanț, pe extrabilanț în jur de circa trei miliarde. Există șanse reale că în jur la patru miliarde jumate ar putea fi recuperate pe parcursul acestui an în caz dacă vor merge procedurile de licitații a activelor sechestrate”.

Dodon este un mincinos care se face astfel complice cu autorii furtului miliardului. Banii la care se referă el sunt credite luate de-a lungul timpului de la Banca de Economii a Moldovei şi care nu au mai fost întorşi. Nu s-a recuperat nici măcar un leu din furtul miliardului, care a însemnat transferarea în noiembrie 2014 a sumei echivalente cu un miliard de dolari din rezerva BNM în conurile Băncii de Economii a Moldovei – BEM şi de aici în legislaţii offshore.

Igor Dodon, sluga preaplecată a lui Plahotniuc

Pe 5 martie 2018 am scris pe munteanu.md articolul Dodon, sluga preaplecată a lui Plahotniuc” prin care  avertizam asupra acestor manevre ale Binomului şi arătam complicitatea lui Dodon cu furtul miliardului. Iată ce scriam:

„Dodon mai are şi neruşinarea să se refere în interviu la furtul miliardului şi dă de înţeles că „occidentalii” i-ar susţine pe autorii furtului secolului, pentru că respectivii le-ar spune occidentalilor: „ascultaţi, voi iertaţi-ne, pentru că dacă nu o să ne susţineţi în continuare, vin ruşii. Iată o să vină Dodon – el e mâna lui Putin”. De fapt, unul dintre principalii susţinători ai autorilor furtului secolului este chiar el, Dodon, pentru că nu s-a folosit de niciunul dintre atributele funcţiei de preşedinte pentru a cere identificarea şi punerea sub acuzare a autorilor furtului, găsirea şi recuperarea banilor furaţi. Mă refer doar la faptul că preşedintele este în acelaşi timp şi preşedinte al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova şi are destule pârghii la îndemână să acţioneze, dar nu doreşte acest lucru. El mai poate adresa naţiunii mesaje de la tribuna Parlamentului sau poate suspenda actele Guvernului până la o decizie a Curţii Constituţionale. Dodon nu a făcut nimic din toate acestea. De fapt, Dodon nici măcar nu a rugat-o frumos pe Zinaida Greceanîi să dea înapoi creditele pe care firmele familiei sale le-au luat de la Banca de Economii a Moldovei şi nu le-au mai întors”.

Iată că au trecut doar două zile de când am scris aceste rânduri şi la şedinţa CSS din 7 septembrie 2018 Dodon a făcut exact ceea ce avertizam eu. Cetăţenii Republicii Moldova să judece singuri cine are dreptate.

Mai adaug şi faptul că miliardul a trecut şi prin bănci letone după ce a plecat de la BNM. Arestarea guvernatorului Băncii Naţionale a Letoniei şi intrarea în insolvenţă a unei dintre băncile comerciale letone prin care a trecut miliardul furat de la BNM arată că în spatele acestei afaceri s-a aflat şi „Mâna Moscovei”. Tocmai pentru că „Mâna Moscovei” s-a aflat pe drumul miliardului furat, Dodon a primit ordin să se opună aflării adevărului, descoperirii şi pedepsirii bandiţilor, recuperării miliardului furat.

Ilmars Rimsevics, guvernatorul Băncii Naţionale a Letoniei, în prezent arestat, petrece cu mafioţii ruşi. Vedeţi un automat Kalaşnikov care atârnă în stânga ferestrei

Cedările Binomului Plahotniuc–Dodon în faţa separatiştilor de a Tiraspol au sens clar, care devine din ce în ce mai străveziu. Scopul este guvernarea comună PDM–PSRM după alegerile parlamentare din toamnă, sub pretextul care va fi spus de PDM că forţele de dreapta sunt dezbinate şi că o alianţă de guvernare PDM–PSRM are misiunea istorică de a reintegra Republica Moldova. Pentru că nu-i mai crede nimeni cu integrarea europeană, oamenii lui Plahotniuc vor să ne vândă acum „reintegrarea Republicii Moldova”.

Pentru aceasta, la alegerile pentru funcţia de primar general al Municipiului Chişinău, reţeaua lui Plahotniuc va susţine candidatul PSRM, aşa cum şi la alegerile prezidenţiale din 2016 l-a susţinut pe Igor Dodon la funcţia de preşedinte, împotriva Maiei Sandu. Îi rog pe chişinăuieni să nu permită aşa ceva şi la alegeri să dea șuturi Binomului Plahotniuc–Dodon. Niciuna dintre manevrele lor mârşave nu pot înşela electoratul din Chişinău, cel mai informat şi cu cea mai înaltă conştiinţă civică, europeană şi românească.

Scrie un comentariu: