Antiromânism cronic — PSRM și uneltele lor au dat cu piciorul la 200 mln. lei din România

Astăzi CMC a votat acceptarea unui grant din partea MADRM (Fondul Ecologic Național) de 6 milioane de lei pentru curățarea unei mici porțiuni a râului Bâc, în mun. Chișinău.

Al doilea an la rând Ion Ceban și echipa sa roșie scormolesc malurile râului Bâc, iar viteza pe care o au socialiștii la aceste lucrări ar impune încă 20 de ani pentru terminarea lucrărilor de curățare a Bâcului, doar în mun. Chișinău, iar la sfârșit totul ar fi înnămolit la loc pentru că nu este realizată o lucrare fundamentală în acest sens.

O lucrare fundamentală pentru râul Bâc și bani în acest sens am identificat când eram ministru la Mediu, iar Dorin Chirtoacă primar la Chișinău — 200 milioane de lei, din Grantul României de 100 de milioane de euro.

Într-o perioadă foarte scurtă am identificat problema, am scris proiectul și am insistat pentru a fi aprobat la București. Și a fost aprobat! După care, iată timp de aproape 4 ani, sau mai exact 45 de luni, acest proiect a stagnat, lovit fiind de indiferența celor de la ministerul Mediului și primăria mun. Chișinău.

Cei 6 milioane de lei pentru curățarea râului Bâc sunt o pierdere de resurse, o spălare de bani, o improvizare a noțiunii „noi facem ceva”.

Vedeți aici întreg proiectul de curățare și amenajare a râului Bâc, acceptat spre finanțare de București, care sunt sigur va fi renegociat și implementat după ce vor fi schimbați actorii politici (de la Chișinău) care blochează astfel de inițiative.

Scrie un comentariu: