Igor Dodon și religia sa — banii la pungă

„De trei zile-n coace” fierbe comunitatea creștină din toate țările, după ce Turcia, cu Recep Tayyip Erdogan la butoane, a  decis să transforme din nou bazilica Sfânta Sofia din Istanbul, în moschee.

Avalanșe de declarații vin din toate capitalele, de la toți liderii lumii creștine, bunăoară ieri, însuți Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, ce-și revendică statutul de cea de-a treia Romă – succesor „de drept” al Imperiului Roman, l-a sunat nervos pe Erdogan, avertizându-l asupra greșelii pe care o comite prin atacul de tip raider asupra unuia dintre cele mai importante obiective ecleziastice ale lumii creștine.

Pre limba raței celei mute

Igor Dodon, încă președintele Republicii Moldova, s-a fudulit mereu ca mare iubitor și apărător al ortodoxiei, realizând de-a lungul anilor sute de acțiuni (unele dintre care absolut reprobabile) menite să-i „cimenteze” în mentalul colectiv statutul de „cavaler” al ortodoxiei. A mers în acest sens de mai multe ori la Moscova, pentru poze lucitoare cu Patriarhul Chiril I al Moscovei și al Întregii Rusii. A escaladat (în pantaloni scurți) repetat Muntele Athos, unde a făcut legământ sonor să apere ortodoxia.

Și iată că istoria îi cere în mod imperativ lui Igor Dodon, o singură dată, să treacă de la vorbe la fapte – să sară în apărarea creștinismului și a ortodoxiei, doar că pentru asta trebuie un pic să-l înfrunte public pe unul dintre finanțatorii săi – Recep Tayyip Erdogan, cel care i-a dat mai multe milioane de dolari pentru reparația luxoasă a Președinției, „răsplata” lui Dodon fiind expulzarea criminală a celor 7 profesori turci, care au ajuns pentru convingerile lor politice, în ocnele întunecate ale lui Erdogan.

Întovărășit cu Iuda Iscarioteanul

Din păcate, sau spre bucuria noastră, pentru că se mai developează și cu această ocazie (dacă a mai fost nevoie) Igor Dodon nu va formula nici un reproș explicit în adresa președintelui Turciei și a invaziei impardonabile a acestuia asupra creștinătății, asta pentru că, cel mai probabil, ortodoxia nu este religia președintelui Republicii Moldova – pentru Igor Dodon, „Dumnezeul lui” este ascuns în „kuliokul” cu bani de la Plahotniuc, de la Erdogan, ori de la Putin.

Scrie un comentariu: