Igor Dodon și ecologia minciunii. Cazul fluviului Nistru

Am fost ministru al Mediului între 30 iulie 2015 și 30 mai 2017, iar în această perioadă, din 23decembrie 2016 Igor Dodon a fost președintele Republicii Moldova. Niciodată în mandatul meu de ministru al Mediului, Igor Dodon nu s-a interesat de subiectul „fluviului Nistru” și de relația moldo-ucraineană în acest sens.

Nu a existat nici o comunicare a Președintelui cu Guvernul la acest subiect, nu a existat nici o solicitare de informație, nici o ședință solicitată, nici un consilier mandatat pe acest subiect, ori președintele are atribuții clare în domeniul afacerilor externe.

Dodon a preferat să stea în boschete, mizând mereu pe acutizarea relației cu Ucraina, spre deliciul Kremlinului, care a acționat și acționează în zona sa de influență, după principiul „Divide et impera”.

Astăzi, după ce a pierdut președinția și după ce s-a întors (ieri) de la Moscova, unde a primit indicații noi de la Dmitri Kozak, care citez: „Coordonează relația cu Republica Moldova”, subit Igor Dodon vrea comisie parlamentară pe subiectul construcției de noi hidrocentrale pe Nistru, în Ucraina.

În cadrul acestei comisii parlamentare speciale, ce va apărea cel mai probabil, deputații de bună-credință trebuie să investigheze, în primul rând, care a fost „aportul” lui Igor Dodon pentru rezolvarea acestor probleme.

Se va constata cu certitudine că Igor Dodon nu a mișcat un deget în acest sens, iar acum, dacă i se va permite va face din „fluviul Nistru” un subiect electoral, la alegerile parlamentare anticipate, unde va spune, așa cum nu s-a rușinat s-o facă astăzi, că, la Kiyv, Maia Sandu a avut discuții secrete cu Volodimir Zelenskiy pe acest subiect, sugerând astfel că „elementele secrete” ar fi în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova.

Istoria recentă demonstrează că Igor Dodon nu este foarte pudic, dar totuși acesta trebuie dezgolit de minciunile, ce-i acoperă mereu trupul politic hidos.

Scrie un comentariu: